<< Inapoi la Obiceiuri

Traditia migdalelor glazurate folosite la marturii


Migdalele au un gust dulce amarui, reprezentand insasi natura vietii. Invelisul de zahar este adaugat pentru ca viata proaspetilor casatoriti sa fie mai mult dulce decat amara. Aceasta este semnificatia migdalelor glazurate din marturiile de nunta.

In traditia italiana se folosesc 5 migdale glazurate care semnifica cinci urari pentru mireasa si mire: sanatate, bunastare, fericire, fertilitate si longevitate. Migdalele se invelesc in tul sau se pun in cutiute speciale, fiind ulterior daruite fiecarui invitat la ceremonie.

Migdalele glazurate in traditia greceasca de nunta poarta numele de *koufeta*. Acestea sunt puse in mici saculeti si servite invitatilor pe o tava de argint. Ca si numar sunt preferate cele prime (care nu se divid decat cu ele insele) pentru a simboliza cum mirii vor imparti totul intre ei si vor ramane uniti (indivizibili). Traditia spune ca daca o fata necasatorita va pune migdalele sub perna isi va visa viitorul sot.

La noi obiceiul marturiilor fiind unul imprumutat, semnificatiile originare s-au pierdut, costurile si-au spus cuvantul si asa au aparut arahidele sau alunele glazurate folosite la marturii.

SEO Romania